«Іноземне» близько: співпраця МНТУ з USPEE. Як відбулась робоча зустріч в Кишиневі.

«Іноземне» близько: співпраця МНТУ з USPEE. Як відбулась робоча зустріч в Кишиневі.

in Лип 16, 2021

З  часів заснування та розвитку теоретично-практичних можливостей, Міжнародний науково-технічний університет зосереджував особливу увагу на міжнародному співробітництві та інтернаціональній взаємодії. За роки існування цей принцип не змінився, не порушується він і сьогодні.

Зокрема, нещодавно, а саме з 13 по 14 липня в Кишиневі (Молдова), відбулася ділова зустріч керівництва МНТУ та молдовських партнерів з Університету політичних та економічних європейських знань імені «Константина Стере» ( USPEE «C. Stere»).

USPEE «C. Stere» – це вищий навчальний заклад Кишинева, в системі навчального процесу якого фігурують національні, європейські та міжнародні законодавчі документи, акти й домовленості. «За майже 25 років діяльності USPEE “Constantin Stere” зумів продемонструвати непохитність, професіоналізм та якість».  Керівники закладу запрошують взяти участь професорів з країни та з-за кордону, зокрема з Центральної та Південно-Східної Європи, Західної Європи, СНД та США. Будучи досить інноваційним навчальним закладом, USPEE постійно шукає шляхи підготовки випускників до роботи та підвищення соціальної мобільності.

Від нашого університету перемови вели ректорка Вероніка Худолей та проректор з міжнародних зв’язків та розвитку Станіслав Кухтик.

Делегацію від USPEE «C. Stere» очолював голова Сенату університету Георге Аворник – доцент та доктор юридичних наук. Ще в 2008 році, під час реформування складу співзасновників, до нього додали і професора Аворника. А в 2011 році Георге обрали ректором USPEE за результатами спільного рішення фундаторів та Сенату Університету.

Зустріч була запланована з обговоренням декількох важливих аспектів для подальшого співробітництва. А саме встигли:

  • заключити меморандум про співпрацю;
  • уточнили питання програми стосовно подвійних дипломів між університетами для бакалаврату та магістратури (зокрема на такі спеціальності, як Право, Менеджмент, Публічне управління та адміністрування, Комп’ютерні науки, Фізична терапія, Міжнародні економічні відносини та Фінанси).
  • Обговорили плани та розрахували можливі перспективи напрямку співпраці в рамках проєктів Еразмус+ та програм мобільності.

Завершальна частина офіційної частини стосувалася підвищення функціонування та роботи університетів: обмін досвідом у сфері управління та адміністрування закладами вищої освіти, підвищення кваліфікації та професійної мобільності науково-педагогічних працівників.

Міжнародне знайомство та співробітництво з іншими закладами – це завжди перспективи та досвід, що його можна впроваджувати на вітчизняних платформах. І навіть зараз, зі вже сформованою репутацією, МНТУ постійно у пошуках, постійно розвивається, досліджує та відкриває нові можливості у майбутній роботі з новими іноземними партнерами.