«Як комерціалізувати розробки університету?». МНТУ відвідав Міжнародну конференцію  у Харкові

«Як комерціалізувати розробки університету?». МНТУ відвідав Міжнародну конференцію у Харкові

in Січ 27, 2022

27 січня 2022 року ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая Худолей Вероніка Юріївна та проректор Кухтик Станіслав Володимирович спільно відвідали міжнародну конференцію з питань комерціалізації науково – технічних розробок українських університетів, що відбулася у Харкові за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Основною метою міжнародної конференції був розгляд і обговорення методів та інструментарію підсилення комерціалізації науково – технічних розробок, додатково розглянувши можливості співпраці з глобальним бізнесом.

У розгляді також були питання стосовно шляхів запуску і росту технологічних стартапів, заснованих на університетських НДКР, при збереженні їх академічної цілісності, як частини наукової та освітньої місії та кожного університету

До конференції також долучились представники видатних американських університетів – а саме Стенфордського, Корнельського, Оксфордського, Массачусетського Технологічного, Берклі; директори НДІ НАН України, представники Агентства США з міжнародного розвитку USAID, члени Посольства США в Україні, а також представники міжнародних венчурних фондів, американських технологічних компані.

Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая завжди готовий “вчитись” і вдосконалювати свою систему функціонування. Тож на цій конференції ми радо переймали вже набутий досвід нашими іноземними колегами та партнерами задля впровадження його у внутрішній функціонал закладу та подальшого покрокового вдосконалення української освіти.