Психологічна підтримка студентства разом з проєктом «Поруч»

Психологічна підтримка студентства разом з проєктом «Поруч»

in Чер 06, 2022

Війна стала великим потрясінням для всіх. Тривожно, коли в місті гудуть сирени, коли покинули рідні домівки, коли навколо чужі люди, коли самотньо і не зрозуміло, що буде далі. А ще страшно, коли недалеко гремлять вибухи, коли зруйновані домівки, коли навколо так багато горя. Як бути сильним, як допомогти ближнім – саме з такими проблемами студенти-першокурсники прийшли на проект «Поруч».

У дію проєкт запустило ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти та науки України. Мета проведення зустрічей – формувати онлайн групи для психологічної підтримки підлітків, котрі зазнали психологічної шкоди за час війни в Україні.

На цих зустрічах студенти можуть ділитись переживаннями про сучасний стан речей та події, що відбуваються навколо; відчути необхідну підтримку інших учасників групи та фахівців; знайти способи, як допомагати собі та близьким у складні часи.

В Університеті ж питанням залучення до проєкту «Поруч» керувала Психологічна служба МНТУ, разом із психологинею Ольгою Іванівною Кісілюк та ГО «Всеукраїнським громадським центром “Волонтер”». 

Ось які результати залучення до проєкту виокремила директор Фахового коледжу Надія Василівна Глушко: 

«Тренінги, бесіди, виконання різних вправ та різні заняття, які приводили досвідчені психологи, допомогли зрозуміти учасникам як подолати тривогу, як керувати негативними емоціями. Студенти, ділячись враженнями, відзначали, що знають тепер як діяти в ситуації небезпеки, як бути зібраним і не панікувати, як допомогти собі і ближнім. Вони навчилися виділяти головне і другорядне у часи небезпеки. Стали сильнішими, зрозуміли себе, отримали багато корисної інформації і здобули практичні навички безпечної поведінки».

Психологічна підтримка – важливий складник нашого здоров’я, що впливає на різні фактори життя та діяльності. Саме тому так важливо регулярно його підтримувати, особливо у часи, коли зовнішні подразники, спровоковані війною, активно завдають нам нищівних ударів.