Початок партнерства з Міністерством соціальної політики

Початок партнерства з Міністерством соціальної політики

in Гру 08, 2021

8 грудня 2021 Марина Лазебна, Міністр соціальної політики; Вероніка Худолей, ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая; Владислав Машкін, голова Національної соціальної сервісної служби та Анна Нечай, ректор Міжнародної Академії безперервного навчання, підписали спільний Меморандум про співпрацю між Міністерством соціальної політики, МНТУ, Національною соціальною сервісною службою та Міжнародною Академією безперервного навчання.

Основна мета Меморандуму – впровадження сучасних рішень для комплексного розвитку кадрового потенціалу соціальної сфери в Україні. Важливість організування системи безперервного навчання працівників громад з питань соціального захисту, фахівців із соціальної роботи полягає в тому, аби соціальний захист громадян та методи надання відповідних послуг у будь-якому куточку України були однаково якісними. 

Саме впровадження технологічної системи управління навчанням (або LMS – learn management system) дасть можливість значно підвищити спроможність та обізнаність громад в питаннях соціального захисту, підвищить ефективність використання ресурсів і платформ усіх стейкхолдерів на навчання а також вплине на якість комунікацій між Мінсоцполітики, Нацсоцслужбою, місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Система LMS базується на тому, що усі знання та дані (з вебінарів, зустрічей, практик, тренінгів, лекційних чи презентаційних занять) зберігатимуться у одому місці без часового чи іншого обмеження у доступі, систематизуватимуться та формуватимуться вже в індивідуальні програми навчання. Вони ж матимуть можливість зворотного зв’язку, кураторства та перевірки рівня знань. 

Зазначається, що «такий інструмент довгострокового розвитку та управління кадровим потенціалом соціальної сфери держава зможе в подальшому системно розвивати власними ресурсами».