ПЕРШІСТЬ ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ

ПЕРШІСТЬ ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ

in Лис 27, 2023

23 листопада в стінах Міжнародного науково-технічного університету проведена першість фахового коледжу з настільного тенісу.

Ці змагання були дуже важливими, оскільки саме на них визначався попередній заявочний лист студентів, який сформує збірну команду, яка захищатиме честь нашого закладу освіти на міських змаганнях серед закладів фахової передвищої освіти.

Турнір отримав неабияку цікавість серед студентів. До участі свою заявку подали 16 учасників (10 юнаків та 6 дівчат). Найбільша кількість бажаючих належить до груп Ск-41(5 осіб) та ФСк-21 (4 особи)

Регламент змагань передбачав поділ всіх учасників на 2 підгрупи згідно своєї статі. У матчах групового етапу, чвертьфінальних та півфінальних іграх для здобуття перемоги треба було здобути 2 перемоги по партіям.

Великий вплив на підсумковий розподіл місць в турнірі дівчат мав сліпий жереб. Якщо групу А склали дебютантки цього виду спорту, дівчата 1-го курсу, то в групі В опинилися одразу 3 претендентки на призові місця, дівчата групи ФСк-21. До наступного етапу виходили по 2 найкращі гравчині.

Матчі в підгрупах одразу остаточно виявили головну фаворитку турніру, Іллєнко Юлію (ФСк-21). В двох зустрічах зі своїми одногрупницями Юлія не віддала більше 5-ти очок в партії. А в півфінальній зустрічі суперниця змогла набрати лише 3 очка. З таким доробком дівчина впевнено підійшла до фінального матчу, в якому знову зустрілася з Анною Ханіньовою.

В фіналі Юлія також не мала великого супротиву і перемогла з підсумковим рахунком 3:0. Слід зазначити, що Іллєнко Юлія вже стала дворазовою чемпіонкою коледжу. До перемоги в шахах додалась перемога в настільному тенісі.

Підсумкова турнірна таблиця першості фахового коледжу з настільного тенісу серед дівчат виглядає наступним чином:

1 місце – Іллєнко Юлія (ФСк-21), 2 – Ханіньова Анна (ФСк-21), 3 – Дегтяренко Лаура (Ск-41), 4 – Курбет Анна (Юк-41), 5 – Савченко Анастасія (ФСк-21), Зінченко Маргарита (Ук-41)

Неймовірними виявилися змагання серед юнаків. 10 учасників були поділені на рівноцінні по кількості 2 підгрупи. Враховуючи, сліпий жереб, після групового етапу турнір покидав лише 1 учасник, а всі інші створили чвертьфінальні матчі.

В групі А, переможцем став Даніїл Нішенко (Ск-41), хоча і він програв 1 зустріч з 4-х можливих. А от в групі В глядачі, які розуміються в настільному тенісі чекали зустрічі 3-го туру. 2 «скритих» фаворити турніру Антон Баляс (Ік-41) та Владислав Мірошниченко (Ск-41) влаштували неймовірний рівень тенісу. З рахунком 2:0 (11-9, 11-8) переміг Баляс А. Після цієї гри великі сподівання були, що саме ці 2 хлопці зможуть зустрітися у фіналі.

І це сталося. Перемігши без супротиву своїх суперників по іграм чвертьфіналу та півфіналу ці 2 талановиті юнаки влаштували у фіналі шоу. Згідно регламенту для здобуття перемоги в турнірі юнаків треба здобути 4 перемоги за партіями у фіналі. Вже з першої партії почалася неймовірна боротьба технічної майстерності та характеру. Один розіграш інколи тривав до 30 ударів між суперниками. Жоден з хлопців не збирався поступатися. Перша партія була за Мірошниченко, далі поспіль по 2 перемоги здобувають Баляс, Мірошниченко. В 6 партії Баляс переламує хід подій і завдає шокуючого удару, від якого Владислав так і не зміг оговтатися, вигравши партію з рахунком 11:5. У вирішальній партії вже на початку Антон Баляс повів з рахунком 3:0. Такий гандикап він не відпустив аж до фінального розіграшу. Вирішальна партія завершилася з рахунком 11:7. Антон Баляс (Ік-41) – чемпіон фахового коледжу з настільного тенісу – 2023.

В грі за 3 місце зійшлися зустрілися одногрупники Нішенко Даніїл та Мамайсур Олексій. Рахунок 3:0 на користь Нішенко.

Підсумкова турнірна таблиця: 1 місце – Баляс Антон (Ік-41), 2 – Мірошниченко Владислав (Ск-41), 3 – Нішенко Даніїл (Ск-41), 4 – Мамайсур Олексій (Ск-41), 5-8 – Зоря Даніїл(Ск-41), Кондратенко Антон (Ік-31), Сидоренко Олександр (Ік-32), Дмитрук Матвій (Ук-41), 9-10 – Кривенко Владислав (Ук-31), Кириленко Валентин (ФСк-21).

Підводячи результати проведених змагань можемо засвідчити те, що у нас навчаються дуже талановиті дівчата та юнаки. Вже 30 листопада планується проведення міських змагань, на які ми дивимося з впевненістю. Вітаємо переможців та призерів і бажаємо всім учасникам здоров’я. Займайтеся спортом!!!