НЕЙМОВІРНИЙ УСПІХ НАШИХ ШАХІСТІВ

НЕЙМОВІРНИЙ УСПІХ НАШИХ ШАХІСТІВ

in Лис 10, 2023

9 листопада 2023 р. вперше за багато років студенти фахового коледжу ЗВО «Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая» прийняли участь в спартакіаді міста Києва серед закладів фахової передвищої освіти.

Свій спортивний дебют на такого роду змаганнях отримали шахісти. Керівником фізичного виховання Стародубовим В.В. було прийнято рішення подати заявку до участі в першості одразу на 2 команди. За регламентом змагань одна команда повинна складатися з 2 юнаків та 1-ї дівчини. Змагання є командними і проводяться за «швейцарською» системою в 7 турів із контролем часу по 5 хвилин на партію кожному з учасників до кінця партії + 3с на кожний хід, починаючи з першого. Розподіл місць відбувався за більшою кількістю очок набраних учасниками команди в змаганнях (перемога – 2 очки, нічия – 1 очко, поразка – 0 очок)

Наша друга команда, яку представляли переможець та срібний призер першості коледжу Хитрий Валентин та Кацемір Максим (обидва Ік-32), а також Джафарова Лейла(Ук-31) достойно показали себе на змаганнях. Незважаючи на лише підсумкове 12-е місце, наші студенти здобули 3 командні перемоги та 4 поразки. Враховуючи те, що всі навчаються на 2-му курсі можна з впевненістю сказати, що до кращих результатів час ще є. Цілий рік попереду.

А от перша наша команда створила справжній фурор. Склад команди представляли: чемпіонка першості коледжу Іллєнко Юлія (ФСк-21), її одногрупник Герак Кирило та Кондратенко Антон (Ік-32). В першому турі наша команда поступилася майбутнім чемпіонам турніру з розгромним рахунком 0-3. Можливо такий невдалий старт пов’язаний з дебютом на такого роду змаганнях, психологічною неготовністю, антуражем турніру. А от далі наша «трійка» понеслась. В 6 матчах були здобуті 5 командних перемог. Результатом, яких стало феноменальне 4 місце серед 16 команд. А враховуючи, що в спартакіаду входять аж 40 закладів фахової передвищої освіти м. Києва такий результат можна порівняти з перемогою. Слід також зазначити, що в боротьбі за бронзові нагороди наші студенти поступилися лише за додатковими показниками.

Підсумовуючи, можна з впевненістю стверджувати, що дебют фахового коледжу в міських спортивних змаганнях вдався на славу. Хлопці та дівчата одержали масу задоволення. І саме такі результати, отримані позитивні емоції будуть в подальшому надихати їх та інших членів нашої студентської родини до майбутньої участі в змаганнях та боротьби за спортивні перемоги.

Ми повернулись!!!