Навчальна практика “Вступ до спеціальності” 2023-24 н.р.

Навчальна практика “Вступ до спеціальності” 2023-24 н.р.

in Лют 05, 2024

Для студентів груп Ік-31, Ік-32 новий семестр 2023-24 навчального року почався з навчальної практики “Вступ до спеціальності”.

Здобувачі освіти провели дослідження ринку праці програмістів в Україні, виявили найбільш затребувані мови програмування у 2023 році, познайомилися з міжнародною градацією програмістів, узнали основні вимоги роботодавців до посади техніка-програміста.

Для розуміння сучасних викликів і загроз у цифровому середовищі, аспектів захисту інформації та комп’ютерних систем, сучасних методів виявлення та захисту від кібератак здобувачі освіти пройшли курс “Вступ до кібербезпеки” на платформі світового лідера у сфері ІТ мережевої академії Cisco та отримали сертифікат про його успішне проходження.

Майбутні фахові молодші бакалаври з інженерії програмного забезпечення оволоділи основами користування Git та його командами, отримали практичний досвід використання GitHub щодо зберігання, спільного використання та управління проєктами Git в онлайн середовищі.

Навчальну практику “Вступ до спеціальності” проводив викладач циклової комісії інженерії програмного забезпечення та фізико-математичних дисциплін Липко Олександр Сергійович, який має досвід практичної діяльність у сфері інформаційних технологій, комп’ютерних систем, комп’ютерного програмування.

На думку студентів:

  • “навчальна практика стала цінним джерелом інформації для розуміння сучасного IT-середовища. Отримані знання та навички стануть основою для подальшого розвитку у сфері програмування та кар’єрного успіху, “ – Шитова Мирослава;
  • “завдяки цій практиці ми трохи набралися досвіду та вивчили те, що в подальшому обов’язково розвинемо до набагато вищого рівня. Отримали мотивацію рухатися далі та наполегливо вчитися,“ – Сидоренко Олександр;
  • “загальний результат практики підсумовується не лише у здобутті нових знань та навичок, але й у засвоєнні практичних навичок, які знадобляться нам у подальших проектах та кар’єрному розвитку. Навчання в сфері Git та кібербезпеки виявилося плідним етапом у нашому професійному рості, забезпечуючи нам необхідні інструменти для успішної роботи в області розробки програмного забезпечення та безпеки інформації,” – Міллер Олег.