МНТУ розширює горизонти: відкрита лекція Сергія Карпенка про C# та інтеграцію OpenAI!

МНТУ розширює горизонти: відкрита лекція Сергія Карпенка про C# та інтеграцію OpenAI!

in Кві 19, 2024

19 квітня 2024 року, Міжнародний науково-технічний університет академіка Юрія Бугая поділився досвідом з індонезійськими колегами з університету СТЕКОМ, Індонезія. Відкрита лекція була проведена Сергієм Карпенком, викладачем кафедри комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення та директором з розвитку компанії Oracle. Це вже не перший захід, організований у співпраці між МНТУ та університетом СТЕКОМ.

Лекція, присвячена темі C#, а також розробці сучасних додатків та інтеграції OpenAI в цих процесах викликала особливий інтерес аудиторії, серед якої були не тільки студенти університету СТЕКОМ, але й викладачі та науковці. Нагадаємо, що C# це об’єктно-орієнтована мова програмування, розроблена компанією Microsoft. Вона стала однією з найпопулярніших мов програмування, особливо в галузі розробки програмного забезпечення для платформи Microsoft .NET. C# має простий і зрозумілий синтаксис, що робить її доступною для новачків у програмуванні, а також широкий функціонал, що дозволяє створювати різноманітні додатки — від веб-сайтів і мобільних додатків до складних платформ з великою кількістю функціональності. Однією з ключових особливостей C# є його інтеграція з різноманітними технологіями Microsoft, такими як .NET Framework і .NET Core, які надають розробникам широкі можливості для створення різноманітних програмних продуктів.

Окрім того, Сергій Карпенко детально зосередився на огляді C#, .NET Core, створенні додатків за допомогою C# та NET Core, конвергентного веб-API Rest Service. Особливу увагу приділили огляду OpenAI та API та демонстрації можливостей DALL-E.

МНТУ пишається активною міжнародною активністю своїх викладачів та продовжує залучати провідних фахівців для збагачення навчального процесу та розвитку міжнародних партнерств.