МНТУ: «Підтримка України Сполученими Штатами – розмова з американськими політичними лідерами»

МНТУ: «Підтримка України Сполученими Штатами – розмова з американськими політичними лідерами»

in Лют 20, 2024

19 лютого 2024 року студенти та представники Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая долучились до захоплюючої публічної лекції, організованій Фондом Пінчука в рамках найбільшої приватної загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді в Україні Zavtra.Ua.

Лекція була присвячена наступній темі: “Підтримка України Сполученими Штатами – розмова з американськими політичними лідерами”. Подія зібрала не тільки журналістів, публічних діячів та лідерів думок, але й талановите українське студентство. Серед запрошених учасників заходу були й представники МНТУ.

Подія відбулася за участі видатних політичних діячів Сполучених Штатів Америки, які мають вплив на внутрішню та зовнішню політику держави, в тому числі й на сферу співпраці з Україною. Серед них були:

– Брайан Фіцпатрік, член Палати представників США;

– Майкл Р. Помпео, 70-й державний секретар США.

Дискусія стосувалась стратегічного партнерства між Україною та США. Зокрема Фіцпатрік заявив, що він деякий час жив в Україні та не здивований нашій сміливості. Він додав, що для США важливі як їхні кордони, так і кордони союзників.

Спікери приїхали до України, щоб показати підтримку США, додавши, що панівна більшість Конгресу підтримують Україну. Також Фіцпатрік заявив, що для них важливо довести своєму народу, чому важливо допомагати Україні.

На лекції Помпео також зауважив на важливості перемогти не тільки Путіна, але й всіх диктаторів, які існують зараз.

Він зазначав: “…є так багато причин перемогти, щоб показати, що світ на боці «хороших хлопців», а не диктаторів”. Проте вони наголошували також на важливості реформ та хорошій динаміці бізнесу, його розвитку та залучення нових інвестицій.

Спікери зауважили, що США готове підтримувати українську молодь в розвитку та відбудові України.

“Якщо хтось не знав про Україну до цього, тепер вони знають. Українці особливі, вони сміливі воїни”, – зауважили спікери лекції, попросивши українців не втрачати віри.

Варто відзначити, що ця публічна лекція стала важливим містком для комунікації між вже досвідченими експертами та студентами, сприяючи громадському діалогу та розвитку політичної свідомості серед молоді.

Згадаємо також, що мета загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді в Україні полягає у тому, аби сприяти формуванню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни, яка стане генератором майбутніх змін.

МНТУ радо долучився до цієї важливої місії та продовжує активно працювати над залученням наших студентів до політичного життя та розвитку активної громадянської позиції.