МНТУ на черговому засіданні Української Ради Миру

МНТУ на черговому засіданні Української Ради Миру

in Бер 02, 2024

29 лютого 2024 року відбулося чергове засідання Президії Української Ради Миру – однієї з важливих українських інституцій. Однією з головних тем на порядку денному була співпраця з 11 кафедрами ЮНЕСКО та підписання з ними меморандуму про співпрацю, а також підготовка до Міжнародного екологічного Форуму «Екологія і Мир» під егідою Української Ради Миру.

Нагадаємо, що в 1995 році в МНТУ було створено кафедру ЮНЕСКО з Інформаційних та комунікаційних технологій в освіті. Це була перша Кафедра ЮНЕСКО, яка розпочала свою діяльність на освітніх теренах України. Це навчально-науковий підрозділ МНТУ, що має міждисциплінарний профіль з метою дослідження та впровадження інноваційних інформаційних та комунікаційних технологій в освіту та підвищення кваліфікації науково-педагогічного персоналу щодо використання цих технологій.

На засіданні Президії піднімали тему міжнародної Конференції спільно з UPF та іншими громадськими, неурядовими та державними організаціями. Учасники змогли обговорити обрання кандидатів до складу Дорадчо-консультативної Ради Президії УРМ та підняти тему виконання Програми дій УРМ на час правового режиму воєнного стану в Україні.

Варто нагадати, що Українська Рада Миру розглядає свою діяльність як невід’ємну частину світового миротворчого процесу. Протягом останніх років основним у роботі УРМ було виявлення найактуальніших проблем у суспільно-політичному житті України, надання їм розголосу, знаходження однодумців у реалізації задумів і допомоги в об’єднанні багатьом громадським рухам, фондам та іншим організаціям.

Українська Рада Миру є важливою складовою у реалізації зовнішньополітичного миротворчого курсу держави, піднесенні авторитету України. Серед головних завдань УРМ варто виокремити популяризацію України на міжнародній арені та створення спільно з міжнародними партнерами миротворчих платформ для поширення ініціатив як Української Ради Миру, так і України в цілому.

Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая активно долучається до цих та інших ініціатив, які запроваджує Українська Рада Миру, а також сподівається на посилення подальшої співпраці. МНТУ розуміє справжню цінність подібних зустрічей, які репрезентують відповідальну місію провідного українського закладу вищої освіти.