Лабораторія віртуальної реальності запрошує

Лабораторія віртуальної реальності запрошує

in Лют 28, 2024

Ми багато чули про віртуальну реальність як можливість використання комп’ютерних технологій для створення змодельованого середовища; про VR-окуляри як спеціалізований пристрій, здатний симулювати різноманітні аудіовізуальні тривимірні простори; про можливість використання їх в освітньому процесі.

Наразі здобувачам фахової передвищої освіти спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення Фахового коледжу ЗВО «МНТУ» дуже повезло зануритися у віртуальну реальність.

На заняттях з Фізики за допомогою окулярів і маніпуляторів студенти змогли побачити те, чого насправді немає.

Перед початком експериментів із віртуальною реальністю студенти ознайомились із правилами безпеки використання VR.

Першокурсники були у захваті від того, що у віртуальному просторі можна деталізовано розглянути будь-який процес або об’єкт. На думку здобувачів освіти – це набагато цікавіше, ніж дивитися на картинки у підручнику.

Колеги пропонують майбутнім-технікам програмістам працювати з віртуальним кодом, що допоможе краще зрозуміти код та його структуру, за допомогою віртуального середовища в якому можна переміщуватись навколо свого коду, змінювати його, аналізувати, вирішувати задачі з програмування у вигляді головоломок. Так, у 2020 р. ІТ-фахівці з різних куточків світу, які працювали над спільним проєктом долучилися до одного віртуального простору та разом знайшли оптимальне вирішення завдання.

Отримані навички знадобляться здобувачам освіти, щоб стати успішними.