«Кібербезпека в навчальному просторі»: у Фаховому коледжі «МНТУ»  відбулося онлайн-заняття

«Кібербезпека в навчальному просторі»: у Фаховому коледжі «МНТУ» відбулося онлайн-заняття

in Лис 03, 2023

31 жовтня в коледжі відбулося онлайн-заняття із кібербезпеки, анонсований Міністерством освіти і науки України за організаційної підтримки Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського та Державної служби  спеціального зв’язку та захисту інформації України в рамках проведення всеукраїнської кампанії онлайн-уроків із кібербезпеки для учнів та студентів закладів освіти України.  Адже у 2022 році Україна доєдналася до інформаційної ініціативи відзначення «кібермісяця», який щорічно проводиться в США та країнах Європейського Союзу. Відповідні  агенції різних країн реалізують інформаційно-просвітницькі заходи щодо необхідності дотримуватися правил кібергігієни та інвестицій у кіберзахист на різних рівнях.

Метою проведення онлайн-заняття з кібербезпеки  стало привернення уваги до  пояснення інформаційних викликів, які стоять перед українцями, на прикладі кібератак з боку росії та формування компетенцій кібергігієни. Розуміння правил кібергігієни здобувачами фахової передвищої освіти  і усвідомлення небезпеки, яку становить росія під час першої  у світі кібервійни, що триває в Україні, дозволить підвищити рівень кібербезпеки України, а також, в перспективі, зменшити шкідливий вплив кібератак на кожного українця.

Неабияку зацікавленість студентської аудиторії загалом і членів гуртка юридичної журналістики «Право-інформ» зокрема, під час проведення онлайн-заняття «Кібербезпека в навчальному просторі», викликали  висвітлені питання атак хакерів та використання молоді  для досягнення своїх неправомірних цілей, активного захисту від кіберзагроз, важливості кібергігієни, а також безпекові вимоги при використанні інтернет мережі. Важливість актуалізації питань кібербезпеки та кібергігієни зумовлена серйозністю загроз, що становлять кіберзлочини для інформаційного простору України.