“Дія” та єДокумент: цифрові документи про освіту у вашому смартфоні

“Дія” та єДокумент: цифрові документи про освіту у вашому смартфоні

in Кві 15, 2024

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України, стало відомо, що після успішного тестування освітніх документів на Єдиному порталі державних послуг «Дія» з 22.03.2024 запущено у промислове використання застосунок єДокумент про освіту.

Зокрема про те, що у застосунку “Дія” уже можна знайти документи про освіту, наявні в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, також писав віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, користувачі додатка тепер мають доступ до свідоцтв про:

  • базову та повну загальну середню освіту,
  • свідоцтва про присвоєння або підвищення робітничої кваліфікації,
  • дипломів, включно з кваліфікованим робітником, фаховим молодшим бакалавром, молодшим спеціалістом, молодшим бакалавром, бакалавром, спеціалістом, магістром, а також доктором філософії та доктором мистецтва.

Для доступу до документів необхідно оновити додаток “Дія”, після чого документи будуть автоматично інтегровані, за умови їх наявності у зазначеній електронній базі.

Ця послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством освіти і науки за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджують естонська E-Governance Academy і Програма EGAP, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва і реалізується Фондом Східна Європа.

Тому студенти, котрі навчались в Міжнародному науково-технічному університеті імені академіка Юрія Бугая орієнтовно з 2000 року, можуть знайти в “Дії” власні документи про освіту. 

Якщо ви не знайшли свої документи про освіту в “Дії”, то просимо звернутись до Відділу кадрів або Приймальної комісії для оперативного розгляду звернень та внесення або перевірки даних в ЄДЕБО. Після чого варто ще раз надіслати запит на єДокумент про освіту. Дані про освіту автоматично вивантажаться з ЄДЕБО на ваш запит в застосунку “Дія”.

Крім того, варто зауважити, що такий формат документів також можуть використовувати вступники під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний рівень освіти. Надіславши запит на формування  єДокументу про освіту ваші дані завжди будуть з вами у смартфоні.

Додаткову інформацію про це можна знайти на офіційному сайті МНТУ в розділі “Документ про вищу освіту”.

Контакти для консультації з цього приводу

Відділ кадрів та архівної справи:

  • телефоном: +38 (044) 353-47-07, +38 (050) 505-24-40,+38 (067) 505-44-85 +38 (073) 505-44-85, Підпункт голосового меню “6”;
  • особисто: за адресою м. Київ, пров. Херсонський (Магнітогорський) 3, каб. 112.

Приймальна комісія: