Гендерна рівновага на ринку праці як умова стійкого розвитку”: МНТУ на міжнародній конференції

Гендерна рівновага на ринку праці як умова стійкого розвитку”: МНТУ на міжнародній конференції

in Бер 18, 2024

Впродовж останніх десятиліть гендерна рівність стала однією з ключових тем у глобальному діалозі про соціальну справедливість та розвиток. Особливо важливим аспектом є гендерна рівність в освіті, яка перетворилась на вирішальний фактор у розбудові справедливого та прогресивного суспільства. 

Саме тому МНТУ вирішив скористатися нагодою та завітав на конференцію  “Гендерна рівновага на ринку праці як умова стійкого розвитку”, яку організував Київський інститут бізнесу та технологій. Це міжнародна науково-практична конференція за результатами присудження Нобелівської премії з економіки 2023. МНТУ на цьому заході представляла ректор Вероніка Юріївна Худолей. 

Програма заходу була надзвичайно насиченою: 

  • Міжнародний досвід підтримки жіночого підприємництва;
  • Дослідження Клаудії Голдін – пошук гендерної рівноваги на ринку праці;
  • Економіка ринку праці: гендерний аспект;
  • Гендерна політика як інструмент забезпечення рівних трудових прав жінок;
  • Глобальні тренди ринку праці та українські реалії;
  • Future of skills та багато іншого.

Проте особливе зацікавлення для МНТУ, як для провідного українського закладу вищої освіти, мала тема “Освітня галузь – чи досягнута гендерна рівновага?”. Наостанок аудиторія конференції мала нагоду заслухати спікерів з теми ”Економічний потенціал жіноцтва у відбудові країни” та “Цифрові тренди: виклики та можливості”. 

Важливість цієї конференції для України варто зокрема розглядати у контексті глобальних трансформацій, де наша країна виступає ключовим учасником, що забезпечує їй статус центральної фігури у цьому процесі. 

Зокрема, під час війни роль жінок отримала новий контекст, і наша країна стала прикладом для всього світу. Вагомий внесок Клаудії Голдін, нобелівської лауреатки з економіки за дослідження причин гендерної нерівності на ринку праці, є однією з основних причин проведення даної конференції.

Під час заходу учасники та учасниці разом з міжнародними експертами, науковцями та практиками провели глибокий аналіз проблеми, вивчили успішні та вже реалізовані практики, а також подискутували над знаходженням шляхів подолання гендерної нерівності, ґрунтуючись на об’єктивних дослідженнях щодо ролі жінок на ринку праці.

МНТУ вважає, що конференція “Гендерна рівновага на ринку праці як фактор сталого розвитку” може стати важливим місцем для активних обговорень, створення нових концепцій та розробки стратегій, які змінять ландшафт майбутнього ринку праці.

Всі учасники отримали можливість обговорити ключові аспекти, виклики та можливості щодо забезпечення гендерної рівності в сфері праці з урахуванням останніх наукових досягнень та досвіду лауреатів Нобелівської премії. 

Завдання конференції – сприяти розвитку стратегій, спрямованих на підвищення ролі жінки в економіці та забезпечення рівної участі у всіх сферах професійної діяльності.

МНТУ щиро радий був доєднатись до такого важливого для країни заходу. Це унікальний шанс відчути залучення до глобального діалогу про гендерну рівновагу та її вплив на стійкий розвиток суспільства, що рухається до Європейських цінностей.