Відкрита лекція від фахівців Ericsson: знайомство з компанією та корисні інсайди для студентства

Відкрита лекція від фахівців Ericsson: знайомство з компанією та корисні інсайди для студентства

in Жов 19, 2021

Як відомо, Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая веде активну співпрацю з іноземними та вітчизняними партнерами та, зокрема, залучає їх до участі в університетському житті. Відкриті лекції, семінари, ознайомчі зустрічі задля додаткової практики та brain-шторму – усе це є додатковими перевагами, котрі залучають студентів та вже досвідчених практикантів до співпраці. 

І саме така відкрита лекція була проведена 13 жовтня для бакалаврів та магістрів освітніх програм Комп’ютерні науки та Інженерії програмного забезпечення. Захід став можливим завдяки ініціативним представникам компанії Ericsson, з якою МНТУ вже мав декілька зустрічей. Темою лекції був огляд та знайомство з Ericsson, розвиток і технічні тренди у напрямку 5G, а спікерами стали HR директор Алла Фаст і технічний директор компанії Сергій Терещук. Задля зручності та більшого залучення студентства, зустріч відбулася у офлайн режимі та заразом, для тих, хто не зміг очно доєднатися, з можливістю перегляду онлайн-трансляції.

Алла Фаст поділилася зі студентами інформацією, як можна потрапити до команди компанії. Ericsson відкрита до співпраці та пропонує студентам та випускникам декілька шляхів приєднання до колективу, один з яких – програма стажування для молодих спеціалістів. Гарний варіант для тих, чиї інтереси та бажання практики підпадають під сферу діяльності Ericsson. Зокрема на програму річного стажування Ericsson Young Talents 2021 конкурсний відбір триватиме до 31 жовтня. У пропозиціях є три вакансії, тому за більш детальною інформацією та умовами участі – слід звернутись сюди (Ericsson.com/Careers).

По закінченню лекції, аби збільшити активність слухачів у дискусії, підвищивши у такий спосіб ефективність і результативність зустрічі, лектори ініціювали тематичну вікторину з розіграшем символічних подарунків переможцям. Найактивніші мали можливість виграти офіційний мерч від Ericsson. Це був цікавий і водночас інтерактивний варіант для певного розвантаження від суцільного потоку інформації. Та і «подарунок – завжди додаткова приємність».

Нагадаємо, що сьогодні Ericsson є міжнародною технологічною компанією, яка спеціалізується на виробленні та вдосконаленні телекомунікаційного обладнання, штучного інтелекту та хмарного сховища, є одним із провідних постачальників інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ)  та поширює ідею 5G зв’язку. Головний офіс знаходиться у Швеції, проте філіали представлені на міжнародному ринку у 180 країнах Європи, Південної та Північної Америки, Індії, Африки та Азії.  

В Україні компанія активно займається розвитком і просуванням ідей вже понад 125 років, починаючи з 1893 року.  2019 року керівництво, разом з lifecell, впровадили перший в Україні демонстраційний сегмент 5G мережі; 2020 – відбулось підписання меморандуму про взаємодію з Міністерством цифрової інформації; 2021 – у відповідь на попит аудиторії, відбувся запуск першого демонстраційного центру (свідками чого стали і представники МНТУ). А вже на 2022 р. розраховують на початок ери 5G по всій Україні та створення нових демонстраційних центрів у інших містах. 

«Уявіть собі світ, де безмежне з’єднання означає безмежні можливості». Можливо саме це є тим майбутнім, що настане завтра. Тож МНТУ має на меті продовжувати тісну співпрацю з членами команди та новими проєктами Ericsson задля власного саморозвитку, нового досвіду для студентів та кращого майбутнього для українського ринку.