Виховуємо покоління свідомих українців разом

Виховуємо покоління свідомих українців разом

in Лют 13, 2024

6 лютого в Міжнародному науково-технічному університеті імені академіка Юрія Бугая відбулася зустріч зі співробітниками реабілітаційного центру “Ренесанс” Київ. Представники центру провели бесіду із здобувачами освіти 1 курсу Фахового коледжу МНТУ. Темою розмови стала «Зумій сказати наркотикам – ні!».

За час розмови учасники встигли обговорити наступні питання:

  • “Що таке залежність, її вплив на людину?”;
  • Різновиди залежностей, їх характерні риси та симптоми (зокрема про хімічну);
  • “Чому одні люди стають залежними від наркотиків, а інші — ні?”;
  • Вплив залежностей на поведінку людини, оточення та загальну якість життя;
  • Приклади тестів на хімічну залежність;
  • Лікування та профілактика залежностей.

Протидія наркотичним залежностям є важливою через комплексний негативний вплив, який наркотичні речовини мають на особистостей та суспільство в цілому. Адже це має безпосередній вплив на здоров’я та добробут людини. Наркотики можуть спричинити серйозні фізичні та психічні розлади, включаючи залежність, хронічні захворювання, психічні розлади та жахливі наслідки від передозування. Протидія залежностям допомагає зберегти життя та покращити якість життя людей.

Саме на цій протидії зосереджена діяльність реабілітаційного центру “Ренесанс” Київ. Базовими засадами центру є професіоналізм, інновації, результативність. Реабілітаційний центр “Ренесанс” у Києві зосереджує увагу на комплексній допомозі, зокрема розуміє важливість психологічних консультацій та підтримки. Адже згубні залежності мають психологічний характер.

Крім того, представники центру “Ренесанс” розуміють важливість освітніх підходів, що мають на меті попередження ризиків виникнення будь-якої залежності, зокрема і наркотичної, шляхом консультування та за допомогою інших просвітніх інструментів.

Щиро дякуємо представникам реабілітаційного центру за проведену консультаційну розмову зі студентами стосовно негативного впливу наркотичної залежності на життя. Лише спільними зусиллями ми зможемо виховати суспільство свідомих українців.