Відкрита лекція «Сучасний стан місцевого самоврядування в столиці»

Відкрита лекція «Сучасний стан місцевого самоврядування в столиці»

in Гру 03, 2021

29 листопада 2021 року для студентів Фахового Коледжу Міжнародного Науково Технічного Університету імені академіка Юрія Бугая групи Пк-91 в межах вивчення дисципліни «Державне будівництво та місцеве самоврядування», викладачем кафедри права Козуб Людмилою Василівною була організована лекція на тему «Сучасний стан місцевого самоврядування в столиці» за участі юрисконсульта, помічника депутата Київської міської ради 9 скликання Лизогуб Катерини.

На зустрічі були підняті питання щодо історії та поняття місцевого самоврядування; КМР як представницький орган територіальної громади міста Києва; формування місцевого бюджету; роль депутата як представника інтересів виборчі свого виборчого округу; повноваження депутата та роль помічників депутата; Закон України «Про столицю України місто-герой Київ», про внесення змін та цікаві факти про місцеве самоврядування у зарубіжних країнах.

Студенти проявили зацікавленість та активну участь в обговоренні. Для майбутніх правовиків теми виявилися актуальними та вартими уваги.

За результатами он-лайн зустрічі студентів групи Пк-91 було запрошено на екскурсію до КМДА, після оголошенням належного для цього епідеміологічного стану в місті.
Дякуємо Фаховому Коледжу МНТУ за можливість розширювати та накопичувати знання в сьогоденних умовах, та вирощувати сумлінних майбутніх представників громадської думки.