Делегація в Республіці Узбекистан: що нового?

Делегація в Республіці Узбекистан: що нового?

in Лис 25, 2021

24 листопада ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая, Вероніка Худолей, у складі української делегації ректорів різних ЗВО на чолі з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом, мала можливість відвідати зустріч з представниками провідних закладів вищої освіти міста Самарканд.

Зазначалось, що провідні університети м. Самарканд та області готові продовжувати співпрацювати з українськими закладами вищої освіти задля обміну та впровадження кращого досвіду підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Адже університети міста також відомі своєю співпрацею з урядовцями для впровадження реформ освіти та науки Республіки Узбекистан. А головна місія закладу – це підвищення конкурентоспроможності майбутніх фахівців, впровадження передових педагогічних технологій і пріоритетних наукових досліджень.

Також, під час зустрічі, учасники підписали Меморандуми про співпрацю між українськими закладами вищої освіти та Самаркандським державним університетом.

Після цього делегація відправилась на гостьову лекцію Міністра для студентів до Міжнародного університету туризму та культурної спадщини «Шовковий шлях».

На лекції зі студентами обговорювалась перспектива відкриття філій українських закладів освіти в Самарканді та, водночас, філії університету «Шовковий шлях» в Україні. Адже Університет «Шовковий шлях» на сьогодні є одним з провідних освітніх і наукових центрів Центральноазіатського регіону, що здійснює творчу, наукову, освітню та культурну діяльність на засадах широкої академічної свободи.

Також делегація зустрілась та поспілкувалась із Прем’єр-міністром Республіки Узбекистан – Міністром туризму та спорту Азізом Абдухакімовим, який також є ректором  Міжнародного університету туризму та культурної спадщини «Шовковий шлях». Були обговорені теми розвитку взаємних перспективних освітніх та наукових проектів, обмін досвідом та найкращими практиками у сфері вищої освіти, активізації взаємовідносин студентської, педагогічної та наукової спільнот обох країн. 

Наразі у делегації ректорів заплановані нові зустрічі. Тому слідкуватимемо за оновленнями.